سیستم ایمنی بدن با حمله به باکتریها و ویروسها، از سلامت بدن دفاع میکند. این سیستم در برخی از افراد به اشتباه بافتهای بدن شخص را دشمن فرض میکند و به آنها حمله میکند.
در نتیحه با توجه به بافت درگیر، بیماریهای گوناگونی ایجاد میکند که به این بیماریها، خود ایمنی گفته میشود.
برای کنترل بیماریهای ناشی از خود ایمنی لازم است از داروهایی برای تعدیل یا سرکوب سیستم ایمنی استفاده شود.
بیشترین مرگ و میر ناشی از غذاها در جوانی و نوجوانی می باشد چون آنافلاکسی های کشنده دارند و از همه غذاها کشنده تر بادام زمینی ، کره می باشد و موارد دیگر مانند آجیل ها مانند گردو و مابقی مغزه و میگو زمانی که آنافلاکسی پیدا کند مخصوصا افرادی که آسم دارند و آنافیلاکسی پیدا کرده و آنرا به حساب آسم بگذارند عملا مرگ و میر را بیشتر می کند.
علل ایجاد آلرژی غذایی می توانند متعدد باشند از قبیل وراثت ، ژنتیک ، تولد با عمل سزارین ، کمبود ویتامین D، استفاده زیاد از آنتی بیوتیک ، به هم خوردن بالانس غذایی ، کمبود فایبر ، استفاده غذا درافراد کودک زیر4 ماه و یا حتی معده می تواند در ایجاد آلرژی غذایی موثر باشد .
بیشترین میزان آلرژی غذایی را در کودکان داریم و این آلرژی ظرف 2 تا 5 سال کاملا بهبود می یابد اما اگر در بزرگسالی این آلرژی رخ دهد ممکن است حتی بالای 5 سال یا 15 و یا تا آخر عمر باقی بماند
ما زمانی واکنش غذایی را آلرژی غذایی می دانیم که حتما سیستم ایمونولوژی در گیر باشد و حتما قابل تکرار باشد چون اگر اینطور نباشد می توان آن را عدم تحمل غذایی محسوب کرد و این اتهام بی اساس هست که به آلرژی وارد می شود.