درجه حرارت زمین رو به افزایش است که نمود آن در بالا رفتن سطح آب دریاها، ذوب شدن یخچال های طبیعی، گرم شدن اقیانوس ها و کاهش پوشش برف نیمکره شمالی دیده می شود.
تغییرات اقلیمی همراه با قرار گرفتن در معرض آلاینده های هوا ممکن است با پیامدهای نامطلوب بالقوه جدی، به ویژه برای سلامتی انسان در نواحی شهری و آلوده، همراه باشد.
بالا بودن درجه حرارت تابستان بر میزان حملات حاد و بستری در بیمارستان در بیماران مسن تر مبتلا به مشکلات تنفسی، تاثیر دارد و ممکن است منجر به مرگ غیر منتظره شود.
برای مطالعه ارتباط آلودگی هوا و آلرژی تنفسی، معمولاً از آلرژی به گرده ها استفاده می شود.
عوامل اقلیمی (دما، سرعت باد، رطوبت، طوفان و ...) می توانند به اجزای بیولوژیک و شیمیایی این فعل و انتقال اثر بگذارند.
تغییرات جوی در فصل گرده افشانی مانند طوفان، ممکن است باعث القای هیدراتاسیون و پراکندگی دانه گرده ها شود که ذرات معلق (biological aerosols) بیولوژیک جوی حامل آلرژن ها را تولید می کند.
در نتیجه ممکن است حمله آسم در بیماران رینیت فصلی (تب یونجه) مشاهده شود.
مهاجرت از کشوری به کشور دیگر، منجر به مواجهه با مجموعه جدیدی از آلاینده ها و آلرژن ها و هم چنین تغییرات شرایط مسکن، رژیم غذایی و دسترسی به خدمات درمانی می شود که می تواند «سلامتی» مهاجران را تحت تاثیر قرار دهد.
اتوپی و آسم در کشورهای پیشرفته و صنعتی در مقایسه با کشورهای توسعه نیافته و کم درآمد، شایع ترند.
مطالعات مهاجرت، اطلاعاتی در مورد نقش عوامل محیطی در ایجاد اتوپی و آسم فراهم می کنند.
پزشکان باید از تغییرات محیطی و اقلیمی که ممکن است ایجاد بیماری های آلرژیک و آسم را تشدید کند، مطلع باشند.
پزشکان باید آگاه باشند که مهاجران، به خصوص از کشورهای در حال توسعه به کشورهای پیشرفته در معرض خطر بیشتری برای کسب بیماری های آلرژیک و آسم هستند و این تاثیر، وابسته به سن و زمان است.
سن کم و زمان طولانی تر، احتمال ایجاد اتوپی و آسم را بیشتر می کند.