اریتما مولتی فرم (Erythema multiform)
بعضی مواقع ضایعات کهیر حاد مثل ضایعات اریتما مولتی فرم بصورت ضایعات حلقوی با مرکزی کم رنگ هستند که در اریتما مولتی فرم مرکز ضایعه بتدریج دچار تاول می شوند و به مدت طولانی ضایعه باقی می ماند در صورتیکه در کهیر حاد کمتر از 24 ساعت ضایعه برطرف می شود و ممکن است در جای دیگری ظاهر شوند.
اریتما توکسیکوم (Erythema Toxicum)
این ضایعه در واقع همان آکنه نوزادی می باشد که معمولاً ضایعات قرینه هستند و بصورت ثابت برای مدت چند روز باقی می مانند بر خلاف کهیر حاد که کمتر از 24 ساعت برطرف می شود.
اگزما اتوپی (Atopic eczema or contact dermatitis)
ضایعات در اینجا هم متورم و قرمز هستند ولی در آتوپی تغییراتی در اپیدرم از جمله حالت پوسته ریزی دیده می شوند و ضایعات برای چند روز باقی می مانند.
Polymorphic Eruption of Pregnancy
ضایعات در این بیماری در ناحیه شکم بخصوص مناطق تحت فشار دیده می شوند که به مدت طولانی باقی می مانند.
سلولیت (Cellulitis)
ضایعات در سلولیت یک طرفه، دائمی و دردناک بوده و معمولاً بزرگ و همزمان بیمار تب دار و ناخوشایند می باشد.
Progesterone induced dermatosis
کهیرها در اینجا هر ماه قبل از سیکل قاعدگی تکرار می شوند که وجه متمایز آن از کهیر حاد می باشد.
Urticarial vasculitis
ضایعات کهیری در این بیماری به مدت طولانی باقی می مانند و ضایعات حالت کبودی به خود می گیرند و همزمان فرد علائم سیستمیک دارند که در اینجا بیوپسی پوست کمک کننده است که در کهیر واسکولیت در بیوپسی پوست التهاب اندوتلیوم، خروج گلبول های قرمز از رگ، انفیلتراسیون نوتروفیل و نکروز فیبرونوئید مشاهده می شود.
بیماری لوپوس SLE
در لوپوس ممکن است ضایعات کهیری یا شبه کهیری دیده شود.
کهیرهای فیزیکی و کهیر کولینرژیک بیماری های خیلی شاع و مزمنی هستند و باعث ناتوانی بیمار می شوند.
درمان انتخابی در این نوع کهیرها، خودداری و پرهیز از تماس با عامل تحریک کننده و آغاز کننده آن است و خط دوم درمان استفاده از آنتی هیستامین های (بلوک کننده H1) نسل دوم غیر خواب آور خواهد بود که در کهیرهای فیزیکی و کولینرژیک موثر می باشند.
کهیرهای فیزیکی با تورم خارش دار و قرمزی و التهاب پوست و با ظهور آنژیوادم که در اثر عامل فیزیکی بوجود می آیند، تعریف می شوند.
عوامل فیزیکی شامل عوامل مکانیکی (مالش، فشار و ارتعاش) عوامل محرک حرارتی (سرما یا گرما) و تابش اشعه های الکترومغناطیسی (تابش نور آفتاب) می شود.
کهیر کولینرژیک کهیری است که در اثر تحریک بوجود می آید اما جزء کهیرهای فیزیکی تقسیم بندی نمی شود زیرا علایم آن در پاسخ به افزایش حرارت بدن بوجود می آید. علایم و نشانه های کهیر کولینرژیک با ورزش و دوش آب گرم شروع می شوند. ولی عوامل فیزیکی (فشار، ضربه و سرما) نمی توانند باعث ایجاد و شروع این نوع کهیر شوند.
کهیر ایدیوپاتیک مزمن بیماری شایعی است. اخیراً دلایلی ارائه شده است که نشان می دهند حداقل تعدادی از این بیماران منشأ اتوایمیون دارند. نتیجه یک مطالعه نشان داده است که ارتباط خیلی قوی بین کهیر مزمن و بیماریهای اتوایمیون وجود دارد در این بیماران هیپوتیروئیدیسم و هیرتیروئیدیسم و اتوآنتی بادی ها حضور دارند.
در زنان مبتلا به کهیر مزمن دیده شده است که بروز بالایی از آرتریت روماتوئید، سندرم شوگرن، بیماری سلیاک، دیابت نوع I و بیماری (systemic Iupus Erythematousis) SLE در طول ده سال پیگیری بعد از تشخیص کهیر مزمن داشته اند.
یک مکانیزم پاتوژنیک شایع با وجود اتوآنتی بادی ها و وجود یک فرآیند التهابی مزمن که با حجم میانگین پلاکتی بالا (M.P.V) همراه بوده است در بیماران کهیر مزمن توضیح داده شده است.
در مطالعه دیگر، ارتباط بین قاعدگی با کهیر مزمن بررسی شده است و دیده شده است که ارتباط مهمی بین کهیر مزمن و قاعدگی وجود دارد و ویژگی آن مربوط به نقش بازوفیل ها در این خصوص است.
کلاً کهیرهای فیزیکی و کولینرژیک بیماری های مزمنی (chronic) هستند که به ترتیب 25% و 5% بیماران کهیر مزمن را در بر می گیرند.
این نوع از کهیرها در افراد جوان بیشتر رخ می دهد.
کهیر درموگرافیسم شایع ترین نوع کهیر فیزیکی است (حدود 50% موارد) و شیوع 5% در جمعیت عمومی دارد.
درموگرافیسم که معنی آن، نوشتن روی پوست است بیماری است که با خارش و احساس سوزش پوست و برجستگی خطی با اریتم در اثر خراش روی پوست بوجود می آید و در بیشتر بیماران از 5/1 تا 2 ساعت در آن ناحیه باقی می ماند.
علایم این نوع کهیر می تواند زندگی افراد را مختل می کند.
طبق نظر مقالات منتشر شده متوسط طول دوره بیماری 5/6 سال است.
کهیر فشاری تاخیری (Delayed pressure urticaria) با تورم شبیه آنژیوادم اریتماتوس مشخص می شود.
این نوع کهیر تنها کهیری است که در آن حالت برجستگی حاشیه ای ضایعه ی پوستی (wheal) را نمی بینیم.
این تورم در محل هایی از پوست رخ می دهد که فشار به آن وارد شده است. تورم در اثر فشار عمودی بوجود می آید و می تواند با خارش، سوزش و یا درد همراه باشد. علایم شبیه آنفلوانزا، آرترالژی و یا بی حالی و ضعف می تواند در این نوع کهیر رخ دهد.
موقعیت های خاص باعث این نوع کهیر می شوند، مثل حمل کردن کیف با کمربندی که روی شانه فشار وارد می کند، یا راه رفتن با کفش هایی که تنگ هستند و یا ایستادن با پاها روی پله ی نردبان بدون کفش و نشستن روی صندلی که تشک ندارد.
تورم بعد از وارد آمدن فشار با تاخیر 4 تا 8 ساعته بوجود می آید و برای ساعت ها (در بعضی از بیماران تا بیش از 24 ساعت) در محل باقی می ماند.
طول مدت متوسط کهیر فشاری تاخیری 6 تا 9 سال در افراد مختلف، متفاوت است.
خیلی از بیماران با این نوع کهیر می توانند کهیر مزمن خودبخودی (Spontaneous) هم داشته باشند و یا مبتلا به انواع دیگر کهیر فیزیکی باشند.
در یک سوم بیماران مبتلا به کهیر مزمن خودبخودی می توانیم تشدید کهیر را در نواحی از پوست که به آنجا فشار وارد شده است، مشاهده نمائیم.
در این بیماران نکته ی مهم اما گاهاً مشکل اثبات این مسئله است که مشخص کنیم، آیا اینها کهیر فشاری تاخیری و کهیر مزمن خودبخودی (Spontaneous) را همزمان دارند یا در واقع بیماری شان کهیر مزمن خودبخودی است که با فشار عود کرده است.
در این خصوص، نکته مهم و قابل توجه دانستن این مسئله است که در کهیر مزمن خودبخودی (Spontaneous) طول دوره کهیر کوتاهتر از کهیر فشاری تاخیری است و ضایعه خیلی سطحی تر از تورمی است که شبیه آنژیوادم است و در کهیر فشاری تاخیری دیده می شود.
کهیر فیزیکال که علت فیزیکی مشخصی دارد و بیشترین تکرار شوندگی را دارد چندین سال (میانگین 6 الی 7 سال) فرد مبتلا را به زحمت می اندازد و موجب افت کیفیت زندگی وابسته به سلامت می شود. کهیر فیزیکال خیلی جدی است و گاهی درمان های سخت هم از عهده بر نمی آید ولی توسط پزشکان جدی گرفته نمی شود به صرف مشخص بودن علت متاسفانه بیشتر جوانان 20 الی 30 سال درگیر می کند طبق تعریف مزمن محسوب می گردد که 30 درصد نوع مزمن شامل می شود و انواع مختلفی دارد که درموگرافیسم شایع ترین مدل آن است نزدیک به نصف موارد فیزیکال که با فشار عمودی یا مالش یا لرزش ایجاد می گردد.