آلرژی به گزش زنبور،به واکنشهای آلرژیک یعنی کهیر،آسم و آنافیلاکسی ایجاد شده بعد از گزش زنبور گفته می شود که زنبورهای معمولی،زنبورهای بزرگ یا خرمایی،زنبور عسل و زنبور کاغذی عامل آن می باشند.
در گزش های بعدی علاوه بر واکنشهای موضعی می تواند سیستمیک شودو تا به مرحله شوک آنافیلاکسی نیز پیش برود.از موثرترین موفقیت واکسن درمانی در حساسیت به گزش زنبور می باشد.
بعضی از مورچه های خاص که در منطقه لارستان و بندرلنگه یافت می شود می تواند آلرژی شدید و آنافیلاکسی ایجادکند.
نیش حشرات غالبا سبب ایجاد واکنش های پوستی مانند کهیر دانه ای(Popular uticaria) اگزما،کهیر غول آسا(Giant Urticaria)،کهیر عمومی و در پاره ای از موارد واکنش های حاد (Anaphylaxis)بویژه در کودکان می گردد.
با وجود اینکه آنفیلاکسی حتی در مواردی بسبب گزش پشه و یا مورچه نیز گزارش شده ،معهذا،سم نیش زنبور نقش اساسی را در ایجاد واکنش های شدید حاد و گاهی مرگبار،بازی میکند که بهمین سبب توجه کافی به مکانیسم ایجاد و شناخت روش های درمانی و پیشگیری آن برای پزشکان اهمیت بسزائی دارد.
سم(Venom)زنبوران از رده Hymenoptra که شامل زنبور عسل(Honey Bee)و زنبورهای زرد و قرمز (YellowJacket-Hornet-Vasp)می شود.بیشتر از سایر انواع زنیور ها آلرژیزا می باشد.
سم نوعی مورچه قرمز(Fire Ant)نیز در امریکا در ایجاد حساسیت های آنفیلاکتیک موثر است.طبق آمار 4/0تا3%افراد در نقاط مختلف دنیا دچار واکنش های شدید آفیلاکتیک در اثر گزش زنبور می شوند و متاسفانه سالانه تعدادی از این افراد در اثر شوک و کلاپس فوت می کنند.