ترش کردن،برگشت اسید به دهان و احساس تلخی دهان، به دلیل نقص عملکرد دریچه تحتانی مری و آسیب مخاط که مانع از برگشت اسید معده شده به وجود می آید.
ترش کردن،برگشت اسید به دهان و احساس تلخی دهان، به دلیل نقص عملکرد دریچه تحتانی مری و آسیب مخاط که مانع از برگشت اسید معده شده به وجود می آید.
دلایل بسیاری برای بازگشت اسید به مری وجود دارد.
درست عمل نکردن عضلات بخش انتهایی مری،میتواند یکی از این دسته عوامل باشد.
در حالت عادی،بخش انتهایی مری برای جلوگیری از بازگشت اسید و مواد غذایی به سمت بالا،بسته میماند که در برخی افراد این ناحیه به درستی عمل نمیکند و سبب بازگشت اسید به مری میشود.
قرص های ضدبارداری موجب رفلاکس می شوند.قرصهای خواب آور،قرص های هورمونی به ویژه داروهای ضدبارداری،داروهای ضدفشار خون و پروپرانولول،قرص های بیماران مبتلا به آسم موجب رفلاکس میشوند.
چاقی و رفلاکس
چاقی به خصوص در نوع شکمی به دلیل فشار به معده موجب بازگشت اسید معده به مری و رفلاکسمی شود.علاوه بر این در افرادی که به آسم مبتلا هستند رفلاکس یا ترش کردن بیشتر بروز می کند.
نشانه های گوارشی مانند درد شکم،سوزش سر دل،تهوع،نفخ،آروغ،درد پشت جناغ،درد در ناحیه مری از علائم این بیماری است همچنین علایم غیرگوارشی مثل درد قفسه سینه،تنگی نفس،سرفه،تشدید آسم،درد فک ها،گوش درد،سینوزیت های مکرر یا مشکلات ریوی نیز ممکن است بروز کند که در بسیاری از موارد با بیماری های قلبی و ریوی اشتباه گرفته می شود.
یکی از علائم رفلاکس بیدارشدن هنگام صبح با صدای گرفته از خواب است البته صدای این افراد در طول روز به مرور باز میشود.
این مشکل در برخی بیماران از عوارض رفلاکس محسوب و در صورت تکرار موجب زخم انتهای مری و تنگی آن شده همچنین میتواند منجر به اختلال خواب نیز شود.
با تغییر در رژیم غذایی،تا حدود زیادی میتوان از بازگشت اسید به مری جلوگیری کرد.
مصرف غذاهای کم چرب و پروتئیندار از گزینههای موثر است.وعدههای غذایی خود را کمتر و دفعات آن را بیشتر کنید و قبل از آنکه کاملا سیر شوید، دست از غذاخوردن بکشید.
همچنین از مصرف نوشیدنیها و خوراکیهای محرک که بازگشت اسید معده را باعث میشوند،خودداری کنید.
نوشیدنیهایی محرک:
خوراکیهایی محرک:
2. تغییر در نوع زندگی
پس از تغییر در رژیم غذایی،شاید بهترین گزینه، تغییر در عادات و نحوه زندگی است.
با تغییرات کوچک،شاهد تاثیرات بزرگ و مثبت باشید.