کدام یک از نسل آنتی‌هیستامین‌ها تاثیر بیشتری دارند؟

معروف ترین و پرکاربردترین آنتی‌هیستامین‌ها، جزو نسل دوم هستند که به صورت روزانه یک عدد قرص مصرف می‌شوند و تاثیر آنها حدود 24 ساعت است.

داروهای آنتی هیستامین با خنثی کردن عمل هیستامین باعث می شوند که خارش و آبریزش بینی و عطسه تسکین یابد همچنین علاوه بر آلرژی تنفسی به تسکین آلرژی پوستی نیز کمک می کند

داروهای آنتی هیستامین را باید پیش از حمله آلرژی مصرف کرد. داروهای آنتی هیستامین به اشکال مختلف قرص، قطره چشمی، شربت و اسپری بینی وجود دارند. .

داروهای آنتی هیستامین مشکلاتی هم به وجود می آورند. از آنجایی که این داروها ترشحات مخاطی را غلیظ می کنند ممکن است در مورد سینوزیت عفونی یا باکتریایی باعث بدتر شدن علایم شوند بنابراین از مصرف آن پرهیز نمایید.

داروهای آنتی هیستامین به دو گروه قدیمی تر یا نسل اول و جدیدتر یا نسل دوم تقسیم می شوند؛ تفاوت عمده این دو گروه در میزان عارضه جانبی خواب آلودگی است. آنتی هیستامین های نسل دوم بر خلاف نسل اول کمتر این عارضه شایع را به وجود می آورند.

آنتی هیستامین های نسل اول

از این گروه می توان به داروهای دیفن هیدرامین، کلماستین و کلرفنیرامین اشاره کرد.داروهای این گروه به خاطر آنکه غیراختصاصی عمل می کنند و اثر ضدکولینرژیک هم دارند (اثر استیل کولین یک پیغامبر عصبی را مهار می‌کنند) ممکن است عوارض جانبی متعددی ایجاد کنند. 

از جمله این عوارض جانبی می توان به اینها اشاره کرد: خواب آلودگی و اشکال در تفکر: این عارضه از این لحاظ خطرناک است که ممکن است در بزرگسالان باعث حوادث کاری و تصادفات اتومبیل شود، اما تحقیقات موجود نشان می دهد که کودکانی که از این داروها استفاده می کنند کمتر دچار این عارضه می شوند.خشکی دهان - سرگیجه - اضطراب - تپش قلب - گلودرد در مردان مبتلا به بزرگی پروستات مصرف این داروها ممکن است اشکال در ادرار کردن را بدتر کند. 


برای تطبیق پیدا کردن با اثر خواب آلوده کننده این داروها رعایت نکات زیر کمک کننده است: 
دارو را در خانه چند ساعت پیش از خواب مصرف کنید. 
از سایر داروهایی که اثر خواب آور دارند پرهیز کنید. 
در حین استفاده از این داروها از رانندگی و کار با ماشین های سنگین خودداری کنید. 
اثر خواب آلوده کننده این داروها در طول زمان ممکن است کاهش یابد. 

داروهای آنتی‌هیستامین نسل دوم

از داروهای آنتی هیستامین نسل دوم می توان به فکسو فنادین، لوراتادین، سیتریزین اشاره کرد. این داروها خاصیت ضدکولینرژیک ندارند و بنابراین در مقادیر تجویز شده، خواب آلودگی ایجاد نمی‌کنند. 
عوارض شایع این گروه داروها شامل سردرد، خشکی دهان و خشکی بینی می شود که اغلب موقتی هستند و در طول درمان برطرف می شوند. در موارد نادری تپش قلب و احساس سنگینی بر روی قفسه سینه در حین مصرف این داروها رخ می دهد که در این صورت باید فوراً به پزشک مراجعه کرد .زنان باردار و شیرده باید از این داروها اجتناب کنند، مگر اینکه پزشک مصرف آنها را تجویز کند.
اسپری‌های بینی ‌آنتی‌هیستامین 
اخیراً داروی آنتی‌هیستامین موضعی به صورت اسپری بینی هم به بازار دارویی آمده است. این دارو که آزلاستین (نام تجارتی Astelin) نام دارد می‌تواند جایگزین داروهای خوراکی آلرژی های فصلی شود و پرخونی و گرفتگی بینی و سایر علایم آلرژی را برطرف کند. 

قطره­ های آلرژی چشمی آنتی هیستامین

اگرعلائمی چون خارش و آبریزش از چشم هستید، قطره ­های آنتی هیستامین می ­توانند حال شما را بهتر کنند. این داروها مانع افزایش هیستامین در بدن می­ شوند. قطره­ های چشمی آنتی هیستامین معمولا به­ عنوان اولین درمان برای آلرژی ­های چشمی توصیه می ­شوند . قطره ­های چشمی آنتی هیستامین می­ توانند به­ سرعت علایم آلرژی چشمی را برطرف کنند. اما این برطرف شدن ممکن است فقط برای چند ساعت باشد. شما ممکن است چندین بار در روز به استفاده از قطره ­ها نیاز داشته باشید.